Loopbaancoaching

Meer balans in je leven en vertrouwen op je keuzes

Hoe kan loopbaancoaching jou helpen?

Waarom loopbaancoaching?

Loopbaancoaching zet je in wanneer je persoonlijke vraagstukken hebt rondom je loopbaan. Het kan zijn dat je geen uitdaging meer haalt uit je werk en je nadenkt over een volgende stap. Mogelijk wil je het roer omgooien, omdat je baan geen voldoening geeft. Misschien denk je wel na over het volgen van een opleiding of het starten van een eigen bedrijf? Wanneer je jezelf deze vragen stelt dan weet je eigenlijk al dat je toe bent aan verandering.  

Ondanks de goede ideeën en dromen die wij hebben lukt het ons niet altijd om deze te realiseren. Helaas blijft het vaak bij dagdromen en worden we gedreven door de waan van de dag. Ontzettend zonde, want van het nastreven en realiseren van je dromen krijg je enorm veel energie! 

Ook kan het zijn dat je verandering spannend vindt en je blijft piekeren. Hierdoor nemen de drempels toe om na te streven wat je graag wil. Dit is een hele menselijke reactie maar ontzettend zonde natuurlijk. Want als je deze drempels wegneemt ligt de wereld aan je voeten! 

Wat is loopbaancoaching?

Bij loopbaancoaching staat werk centraal. Het is gericht op het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Je zet loopbaancoaching veelal in wanneer je werk niet goed (meer) voelt. Tijdens het loopbaancoachingstraject ga je op ontdekkingstocht naar jezelf. Je gaat aan de slag met zelfanalyse, namelijk wie je bent, wat je wil en wat je kan. Wanneer je antwoord kan geven op deze vragen dan weet je ook welke stappen in de loopbaan passen bij de persoon die je nu bent. 

Wanneer dit helder is dan is de volgende stap om te onderzoeken waar je het kan vinden en wat er nodig is om daar te komen. 

Wat levert het jou op?

 1. Je kent je talenten, kwaliteiten, ambitie en mogelijkheden
 2. Je  kunt gericht solliciteren en hebt kennis van sollicitatiestrategieën
 3. Je kunt jezelf krachtig presenteren in gesprekken en via social media
 4. Je hebt een grote slagingskans op het vinden van werk dat bij jou past

Wat kun je verwachten?

Allereerst is het van belang dat we jouw loopbaanvraag helder krijgen, dat is voor iedereen anders. De ene persoon wil iets anders, maar weet je niet goed te benoemen wat dat is? De andere zou graag verder willen komen in zijn loopbaan en weet niet welke ontwikkelingsstappen hij daarvoor moet maken. Ook kan het zijn dat je weinig uitdaging ervaart en je geen energie krijgt van wat je doet. De vraag is bepalend voor het traject, maatwerk is het uitgangspunt. 

Vervolgens gaan we aan de slag met zelfanalyse. Je gaat op zoek naar jouw drijfveren. Waar krijg jij energie van en wat past bij jouw persoonlijkheid en kwaliteiten. Hierbij kijken we natuurlijk ook naar de kennis die jij hebt en de ervaring die jij in je leven hebt opgedaan. Ter ondersteuning kan ik testen inzetten die helpen inzicht te geven. Denk aan een drijfverentest, competentietest, beroepskeuzetest of persoonlijkheidstesten.

De stap daarna is onderzoeken welke mogelijkheden jij ziet. Als coach begeleid ik jou om daar antwoorden op te vinden. We brengen in kaart welke stappen er nodig zijn om daar te komen. Soms is hier een aanvullende opleiding, cursus of training voor nodig. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden. Via arbeidsmarktoriëntatie brengen we in kaart waar de kansen liggen en hoe je die kansen kan benutten. 

Arbeidsmarktoriëntatie;

 • we brengen in kaart waar de kansen liggen;
 • waar vind je vacatures;
 • hoe vind je de verborgen vacatures;
 • het in kaart brengen van je netwerk;
 • hoe maak je gebruik van je netwerk;
 • welke intermediairs schakel je in. 
Indien wenselijk gaan we ook aan de slag met sollicitatiestrategieën. Veel mensen nemen onvoldoende de tijd om hier aandacht aan te geven, terwijl de juiste aanpak je kans enorm vergroot. 

Sollicitatiestrategieën; 
 • het opstellen van een cv gericht op je wensberoep(en); 
 • het opstellen van een goede sollicitatiebrief;
 • het maken van een goed linked-in profiel;
 • het opstellen en houden van een pitch;
 • het voeren van een netwerk, – oriëntatie of – sollicitatiegesprek
 • jezelf op een authentieke wijze presenteren.
Het uiteindelijke doel is dat je weet welke stap je wil nemen en je alles in je rugzak hebt om je droombaan te verwerven.
 

Ook mogelijk via online coaching!

NOBCO coach

Als coach heb ik kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik mij verbonden aan de NOBCO. Als coach blijf ik mij ontwikkelen om EIA gecertificeerd te zijn. Het klachtenreglement NOBCO is van toepassing.

De coachingmonitor geeft inzicht in het coachingstraject. NOBCO heeft samen met gedragswetenschappers en coaches de onlinemonitor ontwikkeld. De coachingsmonitor geeft u inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van de coaching.

Als coach werk ik volgens de Internationale Ethische Code | IEC. IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

×