Stress en Burn-out begeleiding

Meer balans in je leven en vertrouwen op je keuzes

Wat is balans?

Balans kun je ook omschrijven als evenwicht. Wanneer je evenwicht ervaart in je leven dan zijn er geen tegenstellingen in je levensrollen, maar voelt alles in balans en op zijn ‘plek’. Ieder mens vervult verschillende rollen, denk hierbij aan je rol als vader of moeder, echtgenoot (e), werknemer, leidinggevende, vriend (in), zoon of dochter en zo kan ik nog even door gaan. Bij deze rollen komen verantwoordelijkheden en verwachtingen. Er is sprake van evenwicht als aan alles eisen van het persoonlijke leven, het professionele leven en gezinsleven tegemoet wordt gekomen. Je ervaart dan dat je voldoende aandacht en energie hebt voor alle aspecten in je leven waar jij je betrokken bij voelt.

Disbalans

Wanneer je in disbalans bent dan kun je gejaagdheid, stress, rusteloosheid, onrust en slapeloosheid ervaren. Dit kan in een aantal gevallen leiden tot angsten, depressie overspannenheid en uiteindelijk in burn-out klachten.  

Hoe herken ik signalen?

Disbalans kan zich op verschillende manieren uiten. Heb jij een gejaagd gevoel, ben je onrustig en slaap je slecht? Word je midden in de nacht wakker met hardkloppingen en zwetende handen?  Ook kan het zijn dat jij je voor bepaalde situaties erg druk maakt, waardoor je letterlijk in ademnood komt of nachten aan het piekeren bent. Dat zijn waarschuwingen die jou lichaam afgeeft, dat het tijd is voor verandering.

In sommige gevallen weet je heel goed waardoor het komt dat je niet goed in balans bent, maar weet je niet welke stappen je kan nemen om er verandering in te brengen. Het kan ook zijn dat je signalen herkent, maar eigenlijk nog niet je vinger erop kan leggen waardoor dat komt. In deze gevallen kan ik jou als stress en burn-outcoach helpen meer om inzicht te krijgen en je helpen om de balans te hervinden. 

Natuurlijk starten we altijd met een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek waarbij we jou situatie bespreken en de doelen die jij wil bereiken. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie stel ik een plan van aanpak op. 

Wat kun je verwachten?

Een coachingstraject is altijd op maat en daarom voor iedereen anders. Het is heel persoonlijk welke factoren ervoor zorgen dat je uit balans bent. Allereerst is het belangrijk om inzicht te krijgen in jezelf. In een aantal gevallen start ik met het afnemen van testen die gericht zijn op hoe jij jezelf ziet en wat typerend is voor jouw persoonlijkheid. De resultaten van de testen zullen we in de volgende sessie bespreken waarbij we gaan onderzoeken hoe jij meer je kracht kan benutten. 

Er zullen thema’s aan de oppervlakte komen waar jij aan wil werken om je balans te hervinden. In de daarop volgende sessies gaan we aan de slag met de thema’s die voor jou belangrijk zijn. In de meeste gevallen weet jij je doelen te bereiken na 4 of 6 sessies. 

Ook mogelijk via online coaching!

NOBCO coach

Als coach heb ik kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik mij verbonden aan de NOBCO. Als coach blijf ik mij ontwikkelen om EIA gecertificeerd te zijn. Het klachtenreglement NOBCO is van toepassing.

De coachingmonitor geeft inzicht in het coachingstraject. NOBCO heeft samen met gedragswetenschappers en coaches de onlinemonitor ontwikkeld. De coachingsmonitor geeft u inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van de coaching.

Als coach werk ik volgens de Internationale Ethische Code | IEC. IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

×