Outplacement

Meer balans in je leven en vertrouwen op je keuzes

Hoe kan outplacement jou helpen?

Waarom outplacement?

Er zijn diverse redenen zijn om een outplacementtraject aan te gaan. Het niet op je plaats voelen binnen de organisatie of een functie, de uitdaging missen in je werk of misschien zitten jij en je werkgever niet meer op een lijn. Ook kan het zijn dat er vanwege een reorganisatie noodzaak is om ander werk te zoeken. Welke aanleiding er ook is, uiteindelijk is het doel dat je werk vindt dat bij je past, werk dat je energie en voldoening geeft en waar je kwaliteiten benut worden.   

Wat is outplacement?

Outplacement houdt in dat je gecoacht en begeleidt wordt bij het vinden van een nieuwe baan. Tijdens een outplacementtraject ga je op zoek naar je drijfveren en kwaliteiten zodat je inzicht heb in wie je bent, wat je kan en welke baan daar goed op aansluit.  

Wat levert het jou op?

 1. Je kent je talenten, kwaliteiten, ambitie en mogelijkheden
 2. Je kunt gericht solliciteren en hebt kennis van sollicitatiestrategieën
 3. Je kunt jezelf krachtig presenteren in gesprekken en via social media
 4. Je hebt een grote slagingskans op het vinden van werk dat bij jou past

Wat kun je verwachten?

Allereerst is het belangrijk om stil te staan bij verwerking. Het kan goed zijn dat je er niet zelf voor gekozen heb een andere baan te zoeken of dat de laatste periode intens is geweest. Dat is hoe dan ook een verlies waar je bij stil mag staan. Gevoelens als woede, verdriet of onzekerheid dienen min of meer verwerkt te zijn om weer vooruit te kunnen kijken.

De volgende stap is om inzicht in jezelf te vergroten. Je gaat op zoek naar wie je bent en welke waarden en normen voor jou belangrijk zijn. Je brengt in kaart wat je kan, welke kennis en kunde je hebt en wat jouw sterke kanten zijn. Het is belangrijk om te weten wanneer jij in je kracht staat? Wanneer je dat helder hebt is het goed om koers te bepalen, namelijk wat wil je. Aan de hand van arbeidsmarktoriëntatie brengen we in kaart waar de kansen liggen.

Als coach pas ik verschillende methodes toe die jou ondersteunen in het verkrijgen van inzicht in jezelf. Dit is maatwerk en daarom voor iedereen anders.

Ter ondersteuning zet ik testen in die helpen inzicht te geven. Denk aan een competentietest, beroepskeuzetest of persoonlijkheidstesten.

Wanneer je goed in beeld hebt wat je kan en wil, is het tijd voor de volgende stap, namelijk een actieplan maken die jou helpt om een nieuwe baan te krijgen. In het actieplan wordt er aandacht gegeven aan sollicitatiestrategieën en arbeidsmarktoriëntatie.

sollicitatiestrategieën

 • het opstellen van een cv gericht op je wensberoep(en); 
 • het opstellen van een goede sollicitatiebrief;
 • het maken van een goed linked-in profiel;
 • het opstellen en houden van een pitch;
 • het voeren netwerk, – oriëntatie of – sollicitatiegesprek
 • jezelf op een authentieke wijze presenteren.

Arbeidsmarktoriëntatie;

 • we brengen in kaart waar de kansen liggen;
 • waar vind je vacatures;
 • hoe vindt je de verborgen vacatures;
 • het in kaart brengen van je netwerk;
 • hoe maak je gebruik van je netwerk;
 • welke intermediairs schakel je in. 
 
Met als doel een baan waar jij je op je plek voelt!

Ook mogelijk via online coaching

NOBCO coach

Als coach heb ik kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik mij verbonden aan de NOBCO. Als coach blijf ik mij ontwikkelen om EIA gecertificeerd te zijn. Het klachtenreglement NOBCO is van toepassing.

De coachingmonitor geeft inzicht in het coachingstraject. NOBCO heeft samen met gedragswetenschappers en coaches de onlinemonitor ontwikkeld. De coachingsmonitor geeft u inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van de coaching.

Als coach werk ik volgens de Internationale Ethische Code | IEC. IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

×