Re-integratie

Meer balans in je leven en vertrouwen op je keuzes

Hoe kan ik jou helpen?

Waarom re-integreren?

Het kan iedereen overkomen, een situatie waarbij je vanwege omstandigheden je baan niet meer kan uitvoeren. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je in die situatie zit. Misschien ben je vanwege een reorganisatie je baan kwijt geraakt of is je arbeidsovereenkomst niet verlengd vanwege economische omstandigheden. Het kan ook zijn dat je ziek bent geworden of een ongeluk hebt gehad, waardoor je vanwege fysieke of mentale klachten niet meer je werk kan uitvoeren. 

Dit is een hele vervelende situatie waar jezelf niet voor gekozen hebt. Dit brengt mogelijk verdriet, onzekerheid en zorgen met zich mee. Soms overheersen deze gevoelens en voel je je machteloos en weet je niet waar je moet beginnen om weer terug op de arbeidsmarkt te komen. Door te kiezen voor een re-integratietraject, kies je voor jezelf. 

Wat is re-integratiecoaching?

Re-integratie is erop gericht jou na een periode van werkloosheid of ziekte te begeleiden naar een baan die bij jou en je persoonlijke situatie past. Soms klinkt dat heel ver weg of abstract, omdat hetgeen jij kende niet meer kan of haalbaar is. Tijdens het re-integratietraject ga je eerst op zoek naar wie jij bent. Gedurende ons leven worden wij gevormd door de dingen die wij meemaken en de mensen die wij ontmoeten. Het kan zijn dat omstandigheden jou nu gevormd hebben tot een ander persoon dan die jij 5, 10 of 20 jaar geleden was. Dan is het nu het moment om hierbij stil te staan en te onderzoeken wie je bent en wat jou waarden en normen zijn.

Natuurlijk kan het zijn dat je je vorige werk niet meer kan uitvoeren. Wel bezit jij een tal van kwaliteiten, vaardigheden en competenties die jij in andere functies heel goed kan benutten. Daarom is het belangrijk om deze in kaart te brengen en te onderzoeken welke functies daarbij aansluiten. 

Wanneer je dit helder hebt dan weet je wie je bent, wat je kan en wat je wil. De volgende stap is nagaan wat er nodig is om daar te komen en een actieplan maken. 

Het bijzondere van werken aan re-integratie is, dat je weer kanten en kwaliteiten van jezelf ontdekt die jou energie en vertrouwen geven om een nieuwe toekomst aan te gaan!

Wat levert het jou op?

  1. Je kent je talenten, kwaliteiten en ambitie
  2. Je weet welke banen passen bij jouw mogelijkheden
  3. Je kunt gericht solliciteren en hebt kennis van sollicitatiestrategieën
  4. Je kunt jezelf krachtig presenteren in gesprekken en via social media
  5. Je hebt een grote slagingskans op het vinden van werk dat bij jou past

Wat kun je verwachten?

Tijdens het re-integratietraject brengen we in eerste instantie samen in kaart wat de huidige situatie is. De reden van werkloosheid is voor iedereen anders en belangrijk om bij stil te staan. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een andere baan vanwege ziekte, dan is het belangrijk om in beeld te krijgen in hoeverre jij fysiek of mentaal belast mag worden. Ook is het belangrijk om in beeld te krijgen in hoeverre je de situatie verwerkt hebt. Een baan verliezen heeft immers impact. Als coach ondersteun ik je dit verlies te verwerken zodat je klaar bent voor de volgende stap.  

Vervolgens ga je aan de slag met het verkrijgen van inzicht in jezelf. Je onderzoekt wie je bent, wat je kan en wat je wil. Als coach pas ik verschillende methodes toe die jou ondersteunen in het verkrijgen van inzicht in jezelf. Dit is maatwerk en daarom voor iedereen anders. 

Ter ondersteuning kan ik testen inzetten die helpen inzicht te geven. Denk aan een competentietest, beroepskeuzetest of persoonlijkheidstesten.

Wanneer je goed in beeld hebt wat je kan en wil, is het tijd voor de volgende stap, namelijk een actieplan maken die jou helpt om een nieuwe baan te krijgen. In het actieplan wordt er aandacht gegeven aan sollicitatiestrategieën en arbeidsmarktoriëntatie. 

Sollicitatiestrategieën; 

  • het opstellen van een cv gericht op je wensberoep(en); 
  • het opstellen van een goede sollicitatiebrief;
  • het maken van een goed linked-in profiel;
  • het opstellen en houden van een pitch;
  • het voeren netwerk, – oriëntatie of – sollicitatiegesprek
  • jezelf op een authentieke wijze presenteren.

Arbeidsmarktoriëntatie;

  • we brengen in kaart waar de kansen liggen;
  • waar vind je vacatures;
  • hoe vindt je de verborgen vacatures;
  • het in kaart brengen van je netwerk;
  • hoe maak je gebruik van je netwerk;
  • welke intermediairs schakel je in. 
Met als doel weer je plek te veroveren op de arbeidsmarkt dat aansluit op jouw situatie, mogelijkheden en wensen.

Ook mogelijk via online coaching!

NOBCO coach

Als coach heb ik kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik mij verbonden aan de NOBCO. Als coach blijf ik mij ontwikkelen om EIA gecertificeerd te zijn. Het klachtenreglement NOBCO is van toepassing.

De coachingmonitor geeft inzicht in het coachingstraject. NOBCO heeft samen met gedragswetenschappers en coaches de onlinemonitor ontwikkeld. De coachingsmonitor geeft u inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van de coaching.

Als coach werk ik volgens de Internationale Ethische Code | IEC. IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

×