Heb je het gevoel dat je zelf niet meer aan de touwtjes trekt of heb je het gevoel dat je in een sneltrein zit die maar niet tot stilstand wil komen? Heb je het idee vast te zitten in je leven en weet je niet hoe je dit moet veranderen? 

Ieder mens heeft wel eens een periode in het leven waarbij je dit ervaart. Je bent gelukkig niet de enige. Soms lukt het zelf om weer richting te geven aan de verandering die nodig is, om weer goed in je vel te komen. Soms zijn de omstandigheden zo dat dit niet op eigen kracht lukt. 

Het kan ook zijn dat je ervan overtuigd bent dat je niet moet ‘klagen’ en je schouders eronder moet zetten. Met als risico dat je klachten gaat ervaren zoals stress, zinloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen wat zelfs kan leiden tot een depressie of burn-out.

Coaching biedt uitkomst om de balans in je leven te vinden. Stap voor stap word je begeleidt om weer in uw kracht te komen zodat je regie hebt over je leven.

Persoonlijke effectiviteit

Vraag jij je weleens af hoe je in een situatie terecht komt, wat je eigenlijk niet wilde? Zeg jij ja tegen vragen waarbij je eigenlijk denkt, had ik maar nee gezegd. Heb jij het gevoel altijd voor iedereen klaar te staan, maar er niks voor terug te krijgen. Of ga jij discussies uit de weg omdat je confrontaties lastig vindt? 

Dan is het tijd om jezelf te versterken en voorop te stellen. 

Coaching helpt om deze doelen te bereiken. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie helpt de coach je om leerdoelen op te stellen zodat je kan groeien op een manier die bij jou past. 

Het kan zijn dat jij je mentale weerbaarheid wil versterken, grenzen wil stellen, wil leren om effectief te communiceren of wil kunnen omgaan met stressvolle situaties. Zo zijn er nog meer voorbeelden te benoemen. 

Coaching op persoonlijke effectiviteit is erop gericht je vaardigheden en kwaliteiten te ontwikkelen en biedt handvatten om op een effectieve manier situaties het hoofd te bieden. Met als resultaat dat je stevig in je schoenen staat. 

Loopbaancoaching

Bij loopbaanbegeleiding staat werk centraal. Misschien ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière, wil jij ontdekken welke baan bij jou past of wil je het roer helemaal omgooien? Wanneer je jezelf deze vragen stelt dan weet je eigenlijk al dat je toe bent aan verandering. 

Helaas werkt ons brein zo dat we niet altijd verandering omarmen. Mensen zien regelmatig beren op de weg. Je vraagt je misschien af wie er op jou zit te wachten, je ziet door de bomen het bos niet meer door het enorme aanbod, je weet wat je ideale baan is maar niet hoe je eraan moet beginnen of misschien wil je de stap maken naar zelfstandig ondernemerschap. 

Tijdens het loopbaancoachingstraject onderzoek je samen met je coach wat jouw drijfveren zijn, waar je energie van krijgt en wat past bij jouw kwaliteiten en persoonlijkheid. Natuurlijk afgezet tegen jouw ervaring en opleiding. Ook onderzoek je welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt en wat er eventueel nog nodig is om je droombaan te krijgen. 

 

Re-integratie

Het kan zijn dat je langere tijd ziek bent of dat je wegens omstandigheden je baan verliest. Of mogelijk ben je al werkloos en heb je een WIA, Wajong, WW of Bijstandsuitkering. 

Re-integratie na ziekte of werkloosheid is geen makkelijk traject, waar vaak meer voor nodig is. Zo kunnen er verschillende blokkades zijn die re-integratie belemmeren. Denk aan mentale of fysieke klachten, faalangst en onzekerheid. Het kan zijn dat je al ontzettend veel hebt geprobeerd, maar steeds weer tegen een muur aanloopt, heel frustrerend natuurlijk. 

Re-integratiecoaching richt zich daarom naast praktische begeleiding naar werk vooral op jou als persoon, rekening houdend met jouw situatie. 

Samen met je coach ga je op zoek naar wie je bent en wat jouw waarden en normen zijn. Wat je kan, welke kwaliteiten en competenties je bezit. En natuurlijk wat je graag zou willen. Vanuit een plan dat je samen opstelt ga je stap voor stap aan de slag om weer je positie te  veroveren op de arbeidsmarkt.  

Outplacement

Het kan de beste van ons overkomen, dat het op je werk niet loopt zoals je graag zou willen. Dit kan komen door verschillende redenen. Te weinig uitdaging in je functie, je voelt je niet prettig binnen de bedrijfscultuur, er is een reorganisatie waardoor er geen plek meer voor je is of misschien heb je een conflict met een collega of leidinggevende. Zo kunnen er tal van redenen zijn die ervoor zorgen dat afscheid nemen van elkaar de beste optie is. 

Bij outplacement is het belangrijk om samen met de coach jouw situatie scherp in beeld te krijgen. Vervolgens ga je op zoek naar wie je bent en welke waarden en normen voor jouw belangrijk zijn. Natuurlijk breng je ook in kaart wat je kan, waar ligt jouw kennis en kunde en wat zijn jou sterke kanten. Wanneer sta jij in je kracht? Als je dat helder hebt is het goed om koers te bepalen, namelijk wat wil je. Aan de hand van arbeidsmarktoriëntatie brengen we in kaart waar de kansen liggen. 

Vervolgens ga je aan de slag met je cv, het schrijven van een goede en pakkende sollicitatiebrief, het oefenen van een pitch en sollicitatiegesprek en hoe jij je als persoon presenteert.  Met als doel een baan waar jij je op je plek voelt.  

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

NOBCO coach

Als coach heb ik kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom heb ik mij verbonden aan de NOBCO. Als coach blijf ik mij ontwikkelen om EIA gecertificeerd te zijn. Het klachtenreglement NOBCO is van toepassing.

De coachingmonitor geeft inzicht in het coachingstraject. NOBCO heeft samen met gedragswetenschappers en coaches de onlinemonitor ontwikkeld. De coachingsmonitor geeft u inzicht in de kwaliteit, voortgang en rendement van de coaching.

Als coach werk ik volgens de Internationale Ethische Code | IEC. IEC biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches. In de IEC is opgenomen hoe je als beroepscoach omgaat met thema’s als integriteit, professioneel en excellent handelen, contractering, (eigen) verantwoordelijkheid en vertrouwelijkheid.

×